Според Гечев правителството предлага и влошаване на търговския баланс, а

...
 Според Гечев правителството предлага и влошаване на търговския баланс, а
Коментари Харесай

Румен Гечев към ГЕРБ: Слагайте спасителните жилетки и плувайте към предсрочни избори

 Според Гечев държавното управление предлага и утежняване на комерсиалния баланс, а с това си признава, че конкурентоспособността на България ще се утежнява.
„ Вече не Германия и Франция са нашата цел, а Румъния, която би трябвало да изместим от предпоследното място, с цел да можем да се приближаваме към междинните индикатори на Европейски Съюз ”, сподели още проф. Гечев.

Народният представител изясни, че България стигна дъното на Европейски Съюз и продължава да копае надолу, до момента в който Румъния потегля нагоре, а фискалната политика на ГЕРБ не ни води към доближаване с предпоследния по никакъв метод. Според Гечев главният проблем е, че в бюджета на България отсъства Специален дълготраен капиталов фонд, който е заложен в бюджетите на всички страни в Европейски Съюз и е ориентиран към развиване на стопанските системи им. Той изясни, че Германия има 15 годишна такава стратегия, а Франция дава 130 милиарда евро за развиване на своята стопанска система.

„ Чуждестранните вложения в страната са се сринали тотално. Преди рецесията от 2009 година те са 9 милиарда евро годишно. Тази година имаме 230 млн. директни непознати вложения, а до края на годината може да стигнат 350 млн. евро. Това е към 30 пъти по-малко от преди рецесията, и една трета от миналогодишните ”, изясни Румен Гечев. Той бе безапелационен, че непознатите вложители под паника заобикалят България. 

„ След като непознатите вложения заобикалят България, до момента в който се усилват в другите страни, откакто вътрешните вложения не са задоволителни, за какво не увеличавате капиталовите бюджетни разноски ”, попита Гечев.

Той изясни, че в Алтернативния бюджет на Българска социалистическа партия е препоръчан фонд за вложения на стойност 1.2 милиарда лева Той акцентира, че от тях 500 млн. лева ще са за индустриални зони, с цел да притеглим непознати вложения, и 700 млн. лева за равнене на районните нива в България.

 „ Бюджетът е огромен. И Титаник беше огромен, само че потъна. Затова слагайте си избавителните жилетки и плувайте към предварителни избори ”, обърна се Гечев към ръководещите.   
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР